Audi: Svaki novi RS model biće elektrifikovan

Prema rečima Rolfa Mihla, direktora marketinga i šefa prodaje Audija, svi budući RS modeli će biti elektrifikovani.

Izvor: SN

Subota, 01.08.2020.

09:30

Audi: Svaki novi RS model biće elektrifikovan
Photo: Audi

Mihl je u intervjuu za Autocar otkrio planove Audija koji uključuju blagi hibridni, plug-in hibridni i električni pogon, cilj je da se pojednostave stvari za kupce.

Zanimljivo, ali RS6 Avant je jedini elektrifikovani njihov automobil.

U ovom karavanu visokih performansi Audi je upario 48-voltni blagi hibridni sistem sa 4.0-litarskim twin-turbo V8 motorom koji razvija 591 KS i 800 Nm obrtnog momenta.

Automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi pre nego dostigne maksimalnih 250 km/h. Snaga se prenosi preko osmostepenog Tiptronic menjača i Quattro pogona na sva četiri točka.

Ipak, Audi polako razvija svoj plan čiji je cilj da u ponudu uvrste plug-in hibridne i potpuno električne RS modele koji bi trebali da stignu na tržište do 2023. godine u obliku plug-in hibridnog modela RS4 i E-Tron GT RS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: