Jaguar Land Rover sprema revolucionarno rešenje VIDEO

Inovativna tehnologija beskontaktnog "tačskrina" ne samo da će štititi od zaraze nego će pomoći i da saobraćaj bude bezbedniji.

Izvor: SN

Petak, 24.07.2020.

19:00

Jaguar Land Rover sprema revolucionarno rešenje VIDEO
Photo: YT/SS

"Prediktivni ekran na dodir" će biti naziv ove tehnologije koja koristi senzore kako bi predvidela gestikulaciju vozača i kako bi se željena stvar uradila bez potrebe da se ekran zapravo dotakne.

Iz Jaguar Land Rovera tvrde da su testovi u laboratoriji i na putu prošli jako dobro i da se ova veštačka inteligencija upotrebila na kvalitetan način i da ubija viruse i smanjuje zarazu do 50 odsto, što je posebno produktivno u doba koronavirusa.

"Kako zemlje širom sveta završavaju karantine i "zaključavanja", uvideli smo da se tačskrin ekrani u javnosti sve više koriste: bilo železnicama, bioskopima, bankomatima, pa čak i bankomati i samouslužne kase u supermarketima, ali i pojedine fabrike. Ova tehnologija nam omogućava da pomognemo ljudima da dodirnu ekran i ispune ono što su želeli, ali bez fizičkog kontakta. Tako sperčavamo širenje bakterija i virusa", rekao je Li Skripčuk, inženjer zadužen za razvijanje ovog sistema.

Kako to sve izgleda pogledajte u priloženom video snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: