Klima iz Bugatti Chirona može da ohladi stan

Zanimljiv podatak o kvalitetu klime koja se ugrađuje u prestižni automobil.

Izvor: SN

Utorak, 14.07.2020.

17:35

Klima iz Bugatti Chirona može da ohladi stan
Photo: Bugatti

Kako prenosi "Autoblog", kompresori klime u Bugattiju imaju kapacitet 10 kW, a ta snaga bi bila dovoljna za hlađenje stana od 80 kvadratnih metara.

Možete i sami da pretpostavite da postavljanje klima uređaja u automobile poput Bugatti Chirona nije nimalo jednostavno, a radi se o segmentu na koji kupci itekako obraćaju pažnju.

Performanse motora, menjač, vešanja, sve je to veoma važno kada se automobil kupuje, ali će svako u 21. veku obratiti pažnju i na klima uređaj, a priznaćete visoke perfromanse takvih automobila na isti vrše veliko opterećenje

Tu su i konstrukcijski problemi, jer je prednje staklo Chirona postavljeno pod uglom od 21.5 stepeni, dok je kod većine (na primer) kompaktnih automobila ono na 30 stepeni.

Zbog toga u Chiron ulazi više sunca i kabina se greje. Dodajte tome i panoramski krov i ispašće kao da sedite u konzervi, doduše vrlo skupocenoj konzervi, pa su zbog toga ljudi iz Bugattija napravili toliko snažan klima uređaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: