Kako treba držati rastojanje da ne bi došlo do udesa? VIDEO

Skoro 200 ljudi poginulo je na putevima u Srbiji u poslednje tri godine jer, između ostalog, nisu držali propisano odstojanje.

Izvor: SN

Nedelja, 31.05.2020.

09:30

Kako treba držati rastojanje da ne bi došlo do udesa? VIDEO
Photo: YTSS

Putevi Srbije, Ministarstvo saobraćaja i Asocijacija automobilskih novinara u martu ove godine su pokrenuli kampanju "Tri sekunde - ceo život", koja će trajati tokom celog leta.
Vožnja u branik, nervoza, preticanje i stalno menjanje trake osnovni su uzrok lančanih sudara, kažu stručnjaci. Dodatni faktori su pojava magle u ranim jutranjim časovima i paljenje strnjike što nekada na autoputu pravi dimnu zavesu.

"Ako se na autoputu dogodi nezgoda onda su to nezgode nenormalnih razmera, tipa 200, 300 vozila, a nikad manje od deset vozila u nizu, samo što vozači ne očekuju takvu radnju ispred sebe", navodi Milan Vujanić iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

U animaciji koju su napravili "Putevi Srbije" jasno se vidi koje kategorije vozila i kako treba da drže rastojanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: