Brojni sajmovi automobila su već otkazani, a šta je sa onim u Parizu?

Pariski auto-salon ove godine je trebalo da se održi od 1. do 11. oktobra.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2020.

11:20

Brojni sajmovi automobila su već otkazani, a šta je sa onim u Parizu?
Foto: Newspress

Nekoliko dana nakon što su organizatori Međunarodnog sajma automobila u Detroitu obelodanili da se ta manifestacija ove godine neće održati zbog pandemije, iz Pariza stižu slične vesti.

Kako je saopšteno, auto-salon u francuskom glavnom gradu praktično je otkazan iz istih razloga kao i brojne druge, ne samo automobilske, sajamske manifestacije.

Ipak, organizatori pariskog salona su malo "spustili loptu" i pokušali da ublaže ton saopštenja, najavivši da se sajam u stvari neće održati u dosadašnjoj formi.

Nije precizirano šta to tačno znači, ali se navodi da možemo očekivati značajne izmene u odnosu na konvencionalnu izložbenu strukturu tog auto-salona.
Foto: Newspress
Organizatori su naveli da proučavaju "alternativna rešenja u tesnoj saradnji sa glavnim partnerima sajma".

"Ništa neće biti kao pre, a ova kriza nas mora naučiti da budemo agilni, kreativni i inovativniji nego ikad ranije".

"Naše misli su okrenute ka svim onima koji su pogođeni pandemijom, našem zdravstvenom osoblju, ali i ka našim partnerima, auto-kompanijama koje se suočavaju sa velikim izazovom, ali koje ispoljavaju i odlučnost kako bi prevazišli ekonomski uticaj ove zdravstvene krize".

U narednom periodu možemo očekivati dodatne informacije u vezi sa salonom automobila u Parizu.
Foto: Newspress
Nakon svega, čini se da će pandemija koronavirusa samo ubrzati proces promena i odluke koje su organizatori velikih svetskih sajmova automobila svakako morali da donesu u budućnosti, jer su ove manifestacije poslednjih godine izgubile svoj dosadašnji značaj.

Kao posledica ubrzanog razvoja Interneta i društvenih mreža, ali i potrebe auto-kompanija da uštede gde god mogu, mnogi proizvođači su i inače počeli da preskaču pojedine sajmove automobila i da novac ulažu u online promociju.

Slično bi bilo i sa sajmom u Parizu, čak i da se nije dogodila pandemija, jer su neki proizvođači još ranije nagovestili da neće izlagati svoje modele na toj međunarodnoj izložbi četvorotočkaša.
Foto: Newspress

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: