Opet se nisu proslavili kontrolom kvaliteta – mnogo primedbi na auto od 50.000 dolara VIDEO

Uz sve masovniju proizvodnju automobila, Teslin veliki izazov ostaje kontrola kvaliteta gotovih vozila.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2020.

14:30

Opet se nisu proslavili kontrolom kvaliteta – mnogo primedbi na auto od 50.000 dolara VIDEO
Screenshot YouTube

Kako je Tesla poslednjih godina značajno povećao obim proizvodnje, mnogi su im zamerali da njihovi novi automobili, iako su prošli kontrolu kvaliteta, imaju brojne sitnije nedostatke.

Većina primedbi bila je estetske prirode i odnosila se na loš kvalitet farbe, sa puno manjih ogrebotina i trunki prašine zarobljenih u laku, a bilo je dosta zamerki i na nejednake zazore između panela karoserije.

Nedavno je Tesla počeo sa isporukama najnovijeg vozila u gami - Modela Y, pri čemu se kompanija pohvalila da je serijska proizvodnja počela i pre zacrtanog roka.
Screenshot YouTube
Međutim, izgleda da je zbog brzine žrtvovano ponešto kada je reč o kvalitetu završne obrade automobila.

Na kanalu Chicago Auto Pros objavljen je video u kome je detaljno prikazano šta sve zameraju Tesli u pogledu kvaliteta Modela Y.

Ne iznenađuje što su "na tapetu" ponovo farba spoljašnjosti i zazori između delova karoserije. Neki od ovih nedostataka su zaista marginalni, dok se za neke može pretpostaviti da su nastali u toku transporta vozila od fabrike do kupca.

Ipak, to ne amnestira proizvođača, ali i prodavca od odgovornosti.

U videu je takođe ukazano i na aljkavost prilikom ugradnje nekih delova enterijera: Da li bi i vama smetali ovakvi nedostaci i aljkavost u završnoj obradi na potpuno novom automobilu?

Podećamo da verzije koje se trenutno prodaju na američkom tržištu uopšte nisu jeftine. Tako, na primer, Model Y Long Range Dual Motor AWD (sa dva elektromotora i pogonom na sva 4 točka) košta od 52.990 dolara.

Kupcima je na raspolaganju i dinamičnija Performance opcija po ceni od 60.990 dolara.

Kada je reč o pristupačnijoj verziji Modela Y, ona će se u prodaji pojaviti početkom sledeće godine po ceni od 39.000 dolara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: