Velike gužve na tehničkim pregledima: Rezervišite barem mesec dana unapred

Vozači koji misle da sve mogu da završe za jedan dan - često ne produže registaciju u roku.

Izvor: B92

Petak, 13.03.2020.

12:10

Velike gužve na tehničkim pregledima: Rezervišite barem mesec dana unapred

Zbog pooštrenih uslova koje treba da ispune, sve je manje linija tehničkih pregleda vozila koje su se usaglasile sa novim pravilnikom, dok sve više vozača zbog velikih gužvi i čekanja zakasne sa produžetkom registracije.

Rigorozna pravila u poslednjih godinu dana ugasila su mnoge tehničke preglede. Umesto nekada uobičajenih desetak minuta za ovaj posao, detaljna dijagnostika i nova pravila produžili su vreme trajanja pregleda na 30 minuta za putničko i 45 za teretno vozilo.

Zbog toga vlasnici u toku radnog vremena mogu da obave u najboljem slučaju 16 tehničkih pregleda, pa vozači koji misle da sve mogu da završe za jedan dan - često ne produže registaciju u roku.

Vlasnici tehničkih pregleda upozoravaju vozače da ozbiljno shvate registaciju i ovaj posao planiraju na vreme.

Pogledajte prilog TV Prva:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: