"Procurio" novi Hyundai i20 FOTO

Svetska premijera održaće se početkom marta na Sajmu automobila u Ženevi.

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

13:15

Foto: Hyundai promo

Na Internet su dospele zvanične fotografije nove generacije Hyundaija i20 i to samo par sedmica uoči zakazane premijere ovog automobila.

Novi i20 ima atraktivniji dizajn u odnosu na prethodnika, kako bi se na evropskom tržištu izborio sa veoma jakom konkurencijom koju čine modeli kao što su Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Renault Clio, Opel Corsa, Peugeot 208, Citroen C3, da pomenemo samo najzvučnija imena iz segmenta potkompaktnih automobila.
Foto: Hyundai promo
Prikazano vozilo ima dvobojnu karoseriju, što bi trebalo da poveća opcije za personalizaciju koja je sve bitnija u borbi za kupce u ovoj kategoriji putničkih vozila.

Što se tiče motorizacije, očekuje se da će ponuda obuhvatiti 1.0 T-GDI turbo-benzinac sa 3 cilindra, kao i 4-cilindarski atmosferac zapremine 1.2 litra.
Foto: Hyundai promo
Ne treba zaboraviti ni elektrifikovane verzije, koje bi trebalo da spuste prosek emisije CO2 novog i20, što je veoma bitno za zadovoljenje ekoloških normi EU.

Po prvi put se najavljuje i visokoperformansna "N" varijanta Hyundaija i20 koju će najverovatnije pokretati 1.6 litarski turbo-benzinac sa oko 200 KS.

Kakavi su vaši prvi utisci o novom i20?
Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: