Opel se širi – stiže u Južnu Ameriku

Otkako je u vlasništvu francuskog PSA, Opel osvaja neka stara, ali i potpuno nova tržišta na kojima nije bio prisutan dok je bio deo General Motorsa.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2020.

15:00

Opel se širi – stiže u Južnu Ameriku
Opel Crossland X (Foto: Opel promo)

Nemački proizvođač tako je najavio da će od leta 2020. prodavati automobile i u Kolumbiji i Ekvadoru.

U početku, Opel će u ovim južnoameričkim zemljama biti prisutan sa 4 modela: krosoverima Crossland X i Grandland X, kao i lakim komercijalnim modelima Combo Cargo i Vivaro.

Kasnije je u planu da se prodaju i drugi Opelovi automobili, među kojima je i Corsa.
Opel Grandland X (Foto: Opel promo)
Ulazak na tržište Južne Amerike deo je izvozne ofanzive kompanija koja podrazumeva da do sredine naredne decenije tržišta izvan Evrope čine 10% ukupne prodaje Opel/Vauxhall automobila.

Opel se obavezao da do 2022. godine uđe na 20 novih izvoznih tržišta, uključujući i Rusiju, gde je odnedavno ponovo prisutan.
Opel Vivaro (Foto: Opel promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: