CarGo proširio svoju "Biznis klasu" sa 50 VW Arteona FOTO

Vrednosti novih automobila je 2 miliona evra, a biće zaposleno još 100 vozača.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2020.

11:45

CarGo proširio svoju
Foto: CarGo promo/Andrej Nihil

Nakon nedavnog predstavljanja 100 automobila u okviru Biznis klase, među kojima i hibrida i električnih automobila, predsednik udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić predstavio je u četvrtak još 50 automobila Volkswagen Arteon, čija je vrednost dva miliona evra.

Novi Arteoni specifični su po svom posebnom sistemu nadzora okoline, prema Vučićevim rečima imaju funkcije automatskog kočenja u slučaju opasnosti, prepoznavanja pešaka i adaptivni tempomat, čime će se povećati bezbednost članova ovog udruženja, ali i svih učesnika u saobraćaju.
Foto: CarGo promo/Andrej Nihil
Predsednik Udruženja građana CarGo rekao je da je dodatna vrednost ove investicije što svaki novi automobil znači najmanje dvoje novih uposlenih ljudi u pružanju inovativne pomoći na putu za preko 800 hiljada članova ovog udruženja.

Vučić je dodao da CarGo od države ne traži ni subevncije ni bilo kakvu pomoć, već da im se omogući da bez pritisaka, maltretiranja i nasilja rade na razvoju i modernizaciji Srbije.
Foto: CarGo promo/Andrej Nihil
"Svakog meseca sami finansiramo svoje investicije, ratu po ratu. Izabrali smo teži put, ali se ne kajemo jer smo napravili održiv model koji upošljava ljude, podstiče bezbednost i pomaže stvaranju zdravije životne sredine", rekao je Vučić.

On je podsetio da je za pet godina u Srbiju uvezeno oko 800 hiljada automobila, uglavnom sa Euro 3 motorom, od čega je polovina starija od deset godina, a da prema rečima državnih zvaničnika zbog poslednica aerozagađenja godišnje izgubimo oko 6.500 ljudi.

"Zbog svega toga radićemo na tome da do 2023. godine svi naši automobili budi hibridni i električni", zaključio je Vučić.

Pročitajte još:

Širi se mreža punjača za električne automobile u Beogradu
Foto: CarGo promo/Andrej Nihil
Foto: CarGo promo/Andrej Nihil

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: