Volkswagen neće doći u Pariz

Čuveni nemački proizvođač automobila će kao i 2018. godine propustiti auto sajam u Parizu.

Izvor: SN

Subota, 18.01.2020.

16:52

Volkswagen neće doći u Pariz
Photo: Volkswagen PROMO

Mnogi uticajni magazini preneli su informaciju da se Volkswagen neće pojaviti na auto sajmu u Parizu 2020. godine, što je veliki udarac za izložbu automobila.

Jirgen Stakman jedan od direktora prodaje Volkswagena to je i potvrdio u razgovoru sa nemačkim novinarima.

"Najverovatnije se nećemo pojaviti u Parizu, jednostavno imam druge planove za ovu godinu", kratak je bio Stakman.

Ovaj sajam se godišnje smenjuje, parnim godinama je u Parizu, a neparnim u Frankfurtu pa ako imamo i zanimljive statističke podatke.

Sajam automobila u Frankfurtu već godinama gubi posetioce, a primera radi 2017. godine bilo je 810.000 posetilaca dok je 2019. godine bilo 560.000 posetilaca, pa se manji broj posetilaca očekuje i ove godine u Parizu zbog odluke Volkswagena.

Samo nekoliko dana ranije Lamborghini je objavio da se neće pojaviti u sajmu automobila u Ženevi koji je zakazan za mart mesec.

Ovo je još jedan krupan dokaz da se važnost pojavljivanja na sajmovima automobila smanjuje, da se proizvođači sve više odlučuju da sami promovišu nove modele i da kreiraju sopstvene izložbe.

To se pokazalo kao, ne samo jeftinije, već se manje brine o konkurenciji koja bi mogla da bude u centru pažnje umesto vas i vašeg novog sjajnog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: