Električni FIAT Ducato stiže na srpske puteve 2020.

Od iduće godine FIAT će ponuditi svoje prvo električno dostavno vozilo koje će se naći i na našem tržištu preko prodajne mreže Fabrike automobila u Kragujevcu. Za male privrednike domaća fabrika će u 2020. godini zadržati i FIAT 500L kao privredno u N1 vozilo sa sniženom cenom bez PDV-a.

Izvor: Izvor: RTS

Petak, 13.12.2019.

10:00

Električni FIAT Ducato stiže na srpske puteve 2020.
FIAT Ducato od sledeæe godine dobija elektrièni verziju (Foto: FIAT Professional promo)

Najbolji potez domaćeg proizvođača vozila iz Kragujevca je bio prerada FIAT-a 500L u N1 verziju. On ima i prednja i zadnja sedište, a registrovan je za prevoz četiri osobe ili 500 kilograma tereta.

Ovaj automobil uz povoljno kreditiranje ostaće glavna ponuda i sledeće godine, kažu u kompaniji FIAT Chrysler Automobili.

"Dalje nastavljamo sa modelom 500L Cross N1 i to ne menjajući cenu od 10.990 evra", napominje Igor Ševo iz FCA Kragujevac.

Najveća novost je da ćemo u Srbiji, putem FCA ditributivne mreže, među prvima u Evropi i u svetu već krajem 2020. godine moći da kupimo električni kombi Ducato koji će biti predstavljen na salonu teretnih vozila u Hanoveru za nekoliko meseci.

Predviđena autonomija vozila je 360 kilometara sa baterijom od 72 kWh.

"Biće dostupan novinarima za testiranje već polovinoim sledeće godine, a u ponudi će se naći krajem 2020", dodaje Ševo. Fabrika u Kragujevcu sa optimizmom očekuje sledeću godinu.

Udruživanje na svetskom planu sa francuskom PSA kompanijom, pod čijim okriljem su brendovi Peugeot, Citroen i Opel, daće novi kvalitet i novu proizvodnu liniju tako da sa nestrpljenjem očekujemo sledeći model koji će se montirati u Kragujevcu.
FIAT 500L Cross i u 2020. prodavaæe se u N1 verziji koja je atraktivna za privrednike zbog oslobaðanja od PDV-a (Foto: FCA promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: