Škoda Rapid nastavlja da živi na istoku FOTO

Pre godinu dana Škoda je umesto "pristupačnog" Rapida ponudila Evropi novog "igrača" u "Golf" klasi Scalu. Međutim, Rapid je nastavio da živi.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

10:30

Škoda Rapid nastavlja da živi na istoku FOTO
Foto: Speedme

Češki proizvođač je u Rusiji predstavio novu, drugu generaciju ovog modela uz Karoq sa ruskim specifikacijama.

Kao što smo nedavno mogli da vidimo na dizajnerskim skicama, Rapid je prisvojio brojne elemente modela Scala.
Foto: Speedme
Poput prednje maske, dizajna zadnje svetlosne grupe, a tu je i primetniji zadnji spojler i natpis proizvođača umesto korporativnog logoa.

Što se tiče unutrašnjosti, na izgled enterijera su snažan uticaj imali krosoveri Karoq i Kodiaq, sa ekranom osetljivim na dodir pozicioniranim visoko na sredini centralne konzole između ventilacionih otvora.
Foto: Motor1
Škoda nije otkrila tehničke detalje, pa se još ne zna da li je novi Rapid napravljen na MQB A0 platformi poput Scale.

Što se tiče pogona, u Rusiji će ulazna varijanta imati 1,6-litarski atmosferac uparen sa petostepenim manuelnim menjačem.
Foto: Motor1
U osnovnom paketu opreme biće klima uređaj, dvokraki volan sa grejanjem, vetrobran sa grejačima, prednji i zadnji parking senzori.

Rapid će se sklapati u pogonu u gradu Kaluga, a početna cena će biti 12.000-13.000 evra. Osim u Rusiji, novi Rapid će se prodavati na tržištima Indije i Kine.
Foto: Speedme
Foto: Motor1
Foto: Motor1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: