Honda predstavila Civic za 2020. FOTO

Nakon severnoameričke verzije, Honda je "osvežila" i evropski Civic.

Izvor: B92

Subota, 16.11.2019.

17:30

Honda predstavila Civic za 2020. FOTO
Foto: Honda promo

Aktuelna generacija Honde Civic na evropskom tržištu je već tri godine, pa je došlo vreme za prvo "zatezanje bora". Spoljašnjost automobila osvežena je restilizovanom maskom hladnjaka i redizajniranim prenjdim branikom sa nešto drugačiji kućištima za maglenke.

LED farovi su sada standard, a restilizovana su i dnevma LED svetla Honda Civic za 2020. dobila je nove 16-inčne alu felne za bazični model, kao i nove 17-inčne "Shark Grey" točkove od lake legure za skuplje verzije ovog automobila.

Među novinama je i još jedna boja u paleti, koju Honda naziva "Obsidian Blue".
Foto: Honda promo
Japanski proizvođač promenio je teksturu materijala kojom su obložene površine u kabini, kako bi Civic izgledao luksuznije. Verzije sa bogatijim paketima opreme imaju elektropodesivo vozačevo sedište u 8 smerova.

Motorizacija je ostala nepromenjena u odnosu na model pre restilizacije. Honda kupcima u Evropi nudi dva benzinca i jedan dizelaš.

Osnovni model ispod haube ima 1.0-litarski VTEC Turbo sa 126 KS i 200 Nm, dok snažniji 1.5 VTEC Turbo proizvodi 182 KS i razvija 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Dizel ponudu predstavlja 1.6-litarski i-DTEC sa 120 KS i 300 Nm.
Foto: Honda promo
Benzinci se mogu naručiti sa 6-brzinskim manuelnim menjačem ili sa automatskim CVT menjačem. Dizelaš može biti uparen sa 6-brzinskim manuelnim ili 9-stepenim automatskim menjačem.

Sve verzije Honde Civic za 2020. opremljene su Honda Sensing bezbednosnom tehnologijom koja uključuje brojne sistem asistencije: Collision Mitigation Braking System, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist System i Traffic Sign Recognition.

Restilizovani Civic stiže u evropske prodajne salone u decembru, a prve isporuke kupcima planirane su za januar 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: