Sa Suprom nema šale – "gas do daske", pa se "zakucao" u drvo VIDEO

Još jedan podsetnik da ulica nije trkačka staza i da sa snažnim sportskim automobilima sa zadnjim pogonom treba biti veoma oprezan. Pogotovo ako ste neiskusan vozač.

Izvor: B92

Petak, 15.11.2019.

16:00

Sa Suprom nema šale –
Screenshot YouTube

Na snimku koji stiže iz Amerike zabeležen je trenutak kada je došlo do udesa, kao i posledice po automobil nakon nezgode. Na sreću, vazdušni jastuci u automobilu su se aktivirali, pa su i vozač i suvozač sačuvali žive glave, dok je suvozač prošao sa nešto ozbiljnijim povredama, ali ne i opasnim po život. To se ne može reći za Toyotu Supru koja je po svemu sudeći pretrpela totalnu štetu: Iako nisu poznati svi detalji o udesu, na osnovu snimka iz vozila jasno je da je vozač izgubio kontrolu nad Suprom nakon što je naglo dodao “gas”. Pretpostavlja se da su elektronska pomagala koja bi možda mogla da isprave vozačke greške u jednom ovakvom sportskom automobilu bila isključena u trenutku sudara – što je naročito opasno kada je u pitanju vozilo sa zadnjim pogonom i 340 “konja” ispod haube, koje do stotke stiže za samo 4,3 sekunde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: