Renaultu važniji Nissan od FIAT-a

Predsednik Renaulta Žan Dominik Senar je izjavio da je pokušaj oživljanja pregovora o spajanju kompanije sa Fiat-Chryslerom, od čega se odustalo u junu, u drugom planu, te da su prioriteti industrijski projekti na kojima treba da radi sa Nisanom.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2019.

20:15

Renaultu važniji Nissan od FIAT-a
Foto: Renault promo

"Danas, to pitanje nije na stolu", izjavio je Senar povodom potencijalnog obnavljanja pregovora o spajanju sa Fiatom, prenosi agencija Rojters.

Naveo je i da smanjenje Renaultovog udela u Nissanu, koji trenutno iznosi 43,3 odsto, nije u samom vrhu njegovih prioriteta.

"Ništa se nikada ne može isključiti, ali to nije nešto na šta smo fokusirani", poručio je Senar.

Senar je, međutim, iskazao odlučnost da iduće godine podupre alijansu sa japanskim Nissanom.

"Moja opsesija je da alijansa oživi 2020. godine",
izjavio je Senar za radio Frans Inter, i dodao da bi potencijalni fijasko smatrao ličnim i timskim neuspehom.

Partnerstvo Renaulta i Nissana uzdrmalo je hapšenje bivšeg šefa tog saveza Karlosa Gosna u Tokiju pre skoro godinu dana, koji je optužen za finansijske malverzacije.

Otada se dve kompanije trude da poprave odnose i da se ponovo usredsrede na združene napore za smanjenje troškova i ulaganja u nove tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: