"Procurila" fotografija prve električne Mazde – jednim detaljom podseća na sportski RX-8

U iščekivanju premijere zakazane za 23. oktobar, na Internet je dospela prva fotografija električnog koncepta MX-30.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2019.

13:55

Foto: www.carscoops.com

Fotografija električne Mazde koja će debitovati na predstojećem Salonu automobila u Tokiju potiče sa naslovne strane jednog japanskog automobilskog magazina, a osim izgleda vozila, otkriven je i njegov naziv – MX-30 Concept.

Dizajn koncepta MX-30 predstavlja mešavinu kupe i krosover vozila, a Mazda ga je “začinila” jednim detaljem koji je karakterističan za nekadašnji sportski automobil RX-8.

U pitanju su skraćena zadnja bočna vrata koja se otvaraju u suprotnom smeru od prednjih. Kao i u slučaju nekadašnje Mazde RX-8, i ova vrata nemaju spoljne ručke, s obzirom da ih je moguće otvoriti tek kada se otvore prednja.

Japanski proizvođač i na ovom konceptu nastavlja tradiciju Kodo dizajna, stilskog pravca koji je preporodio Mazdu od 2011. godine, kada se pojavio na SUV modelu CX-5. Ipak, dizajn je modernizovan, pa je prednja maska nešto tanja, a farovi malo više uvučeni u karoseriju.

Osim toga, plastični zaštitni elementi na donjim delovima karoserije i blatobranima podsećaju na one sa modela Mazda CX-30.

Mazda je najavila da će nakon koncepta ponuditi kupcima produkcijsku verziju koju će pokretati električni motor od 143 ks (105 kW) i 265 Nm. Elektromotor će se napajati strujom iz litijum-jonske baterije kapaciteta 35,5 kWh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: