Počela proizvodnja novog Nissana Juke FOTO

U Nissanovoj fabrici u Sanderlendu pokrenuta je serijska proizvodnja druge generacije malog lajfstajl SUV-a.

Izvor: B92

Petak, 11.10.2019.

14:00

Počela proizvodnja novog Nissana Juke FOTO
Foto: Nissan promo

Japanski proizvođač uložio je 100 miliona funti u modernizaciju svog pogona u Velikoj Britaniji, kako bi u njemu počeo da se izrađuje novi Juke.

Inače, druga generacija popularnog potkompaktnog SUV-a je dizajnirana i razvijena u potpunosti na Ostrvu, s obzirom da je 70% proizvodnje namenjeno kupcima u Evropi.
Foto: Nissan promo
Nissan je fabriku u Sanderlendu otvorio pre 35 godina, a do sada je iz nje izašlo 10 miliona vozila. Japanski proizvođač u Britaniji zapošljava čak 35.000 ljudi, navodi se u saopštenju.

Prodaja nove generacije Nissana Juke na evropskom tržištu počeće u novembru.
Foto: Nissan promo
Kada se pojavio 2010. godine, prvi Juke nije mogao da prođe nezapaženo zahvaljujući svom nesvakidašnjem i kontroverznom dizajnu – ili ste ga voleli ili jednostavno niste mogli da ga podnesete.

Nije samo spoljašnjost automobila bila revolucionarna. Nissanov mali urbani krosover bio je i jedan od pionira danas u Evropi izuzetno popularnog "SUV-B" segmenta.
Foto: Nissan promo
Druga generacije je predstavljena uoči početka Salona automobila u Franfkfurtu, gde je ovaj model bio po prvi put izložen pred publikom.

Novi Juke i dalje ima karkaterističan izgled koji će ga činiti prepoznatljivim na ulicama i siluetom podseća na prethodnika.
Foto: Nissan promo
Dužina vozila je 4.210 mm, širina 1.800 mm, a visina 1.595 mm. Od toga će najviše profitirati putnici na zadnjim sedištima koji će dobiti 58 mm više prostora za noge i dodatnih 11 mm između glave i krova.

Porastao je i prtljažnik i to za 20%, pa će kupcima na raspolaganju biti 422 litara korisnog prostora u gepeku, čime je Juke postao praktičniji i upotrebljiviji za duža putovanja.
Foto: Nissan promo
U početku će kupci moći da računaju samo na jedan motor, a u pitanju 3-cilindarski 1.0-litarski turbo-benzinac sa 117 ks (87 kW) koji je uparen sa 6-brzinskim manuelnim ili 7-stepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom.

Pogon na prednje točkove je standardan, a dostupan je i opcioni pogon na sva 4 točka.
Foto: Nissan promo
Foto: Nissan promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: