Opel Corsa GS Line FOTO

Osim standardne i električne verzije, Opel je na aktuelnom Sajmu automobila u Frankfurtu predstavio i sportsku varijantu ovog automobila.

Izvor: B92

Subota, 21.09.2019.

13:30

Opel Corsa GS Line FOTO
Foto: Opel promo

Corsa GS Line nije GSi model, ali je trenutno najsportskija verzija Opelovog popularnog automobila. Naime, GS Line ima najsnažniji motor koji se trenutno nudi u novoj Corsi.

U pitanju je trocilindarski 1.2-litarski turbo-benzinac ekskluzivno uparen sa 8-brzinskim automatskim menjačem. Ovaj agregat proizvodi 130 ks i 230 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi na prednje točkove.
Foto: Opel promo
Opel Corsa GS Line ubrzava iz mesta do stotke za 8,7 s, pre nego što dostigne maksimalnih 208 km/h.

Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja u kombinovanom režimu vožnje je 5,6 l/100 km (WLTP standard), dok je deklarisana emisija ugljen-dioksida 128 g/km.
Foto: Opel promo
Corsa GS Line već se može naručiti u Nemačkoj po ceni od 19.880 evra, a za te pare dobija se i dvobojna karoserija – karoserija je u “chili-red” crvenoj, dok je krov crn.

Tu su i drugi specifični detalji, poput crnih spoljnih retrovizora, sportskih branika, dvostrukog hromiranog izduva, “zatamnjenih” farova i stop svetala, kao i specijalnih alu felni.
Foto: Opel promo
Automobil u unutrašnjosti ima sportska sedišta prošivena crvenim kontrastnim koncem, kao i crvene ukrasne elemente na komandnoj tabli, dok je volan obložen kožom.

Sportski utisak u kabini zaokružuju aluminijumske pedale nožnih komani.
Foto: Opel promo
S obzirom da je nova Corsa tek nedavno predstavljena, fanovi ipak očekuju da će se kasnije na tržištu pojaviti i sportskije varijante sa potentnijim motorima, kao što su GSi ili OPC verzija.
Foto: Opel promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: