Najsnažniji serijski terenac na svetu: Rezvani Tank X FOTO

Rezvani Motors je firma sa sedištem u Kaliforniji, koja se bavi automobilskim dizajnom i proizvodi vozila superiornih performansi.

Izvor: Izvor: B92, Tportal.hr

Nedelja, 25.08.2019.

11:30

Najsnažniji serijski terenac na svetu: Rezvani Tank X FOTO
Foto: Rezvani promo

Rezvani Motors osnovao je iransko-američki preduzetnik Feris Rezvani, jedan od dizajnera Vencerovog superautomobila Sarthe, koji je ranije radio u Aston Martinu, Ferrariju i DBC-u.

Terenac Tank X, koji kompanija naziva 'Extreme Utility Vehicle' ili XUV, pokreće Dodge Demon 6.2-litarski V8 motor sa kompresorom, koji uz posebu doradu isporučuje 1.000 konjskih snaga, uz 1.180 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Foto: Rezvani promo
Rezvani je svoje ekstremno terensko vozilo pod nazivom Tank predstavio prvi put u novembru 2017. godine a automobil je dizajniran kao "vojni terenac za svakodnevnu vožnju".

Sa specijalnim FOX ogibljenjem i alu felnama izrađenim od T6061 aluminijuma koji se koristiu vazduhoplovnoj industriji, ovaj terenac sa pogonom na sva četiri točka izvrsno se snalazi u off-road okruženju.
Foto: Rezvani promo
Neke od ključnih karakteristika koje Tank nudi su: opciona balistička oklopna zaštita do nivoa B4 i B7, armirana stakla, zaštita od bombi... Tu su i ojačano oslanjanje, vojne runflat gume, interkom sistem, termalni sistem noćnog vida, neprobojno staklo do balističkog nivoa B7, kompozitni oklop koji štiti putnike i zadnji izbacivač prepreka.

Osim toga Tank ima i zaslepljujuća svetla, gas maske, komplet za hipotermiju, skriveni hladnjak motora i rezervoar za gorivo oklopljen kevlarom. Iznad vetrobranskog stakla, na krovu, opremljen je LED svetlima visokog intenziteta koji mogu pretvoriti noć u dan.
Foto: Rezvani promo
Što se unutrašnjosti tiče, Rezvani je opremio ovaj terenac belim kožnim presvlakama i sedištima koja se mogu grejati ili hladiti, 7,9-inčnim centralnim ekranom multimedijalnog sistema i zvučnim sistemom Focal.

Početna cena "obične" verzije modela Tank za 2020. godinu kreće se od 155.000 američkih dolara, a specijalno opremljen Tank X košta od 349.000 dolara.

Neki od poznatijih vlasnika ovog vozila su glumac Džejmi Foks i pevač kris Braun.
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: