Opel tvrdi da ima najekonomičniji mali automobil

Nemački Opel tvrdi da ima najekonomičniji mali automobi.

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2019.

09:00

Opel tvrdi da ima najekonomičniji mali automobil
Foto: Opel promo

Iz Riselshajma ističu da je šesta generacija Corse najaerodinamičniji automobil u klasi superminija.

Zahvaljujući koeficijentu otpora 0,29 i prednjeg dela površne svega 2,13 kvadradnih metara, što je značajno manje od prethodnika, nova generacija Corse je sposobna da redukuje potrošnju goriva i emisije štetnih gasova na nove rekordno niske nivoe.
Foto: Opel promo
Opelovi dizajneri i inženjeri postigli su konfiguraciju slabog otpora koristeći integrisani pristup.

Donji deo karoserije je od motornog prostora do zadnje osovine prekriven ravnim pločama, koje poboljšavaju protok vazduha ispod automobila.
Foto: Opel promo
Krovni spojler poboljšava protok vazduha, smanjuje turbulencije koje potiskuju povlačenje i smanjuje aerodinamičko podizanje zadnje osovine, čime je Corsa stabilnija u pravolinijskom ubrzanju.

Druga "tajna" aerodinamičke efikasnosti Opel Corse leži u aktivnoj rešetki prednje maske.
Foto: Opel promo
Ranije dizajniran za skupe automobile iz viših segmenata, smanjuje pritisak i povećava efikasnost goriva automatski zatvarajući prednji otvor kada je vazduh za hlađenje najmanje potreban.

Kada je zatvoren, zaklopka preusmerava protok vazduha oko prednjeg dela vozila i sa bočnih strana, umesto kroz motorni prostor. Odluka o otvaranju/zatvaranju ventila donosi se automatski u zavisnosti od temperature i brzine rashladne tečnosti.
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: