Nikad dosta kupe-krosovera: Debitovao Audi Q3 Sportback FOTO/VIDEO

Audi je predstavio novi kompaktni krosover sportskih linija.

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2019.

11:00

Nikad dosta kupe-krosovera: Debitovao Audi Q3 Sportback FOTO/VIDEO
Foto: Audi promo

Audi Q3 Sportback, automobil za koji se prvobitno spekulisalo da će nositi oznaku Q4, zasnovan je na standardnom kompaktnom SUV modelu Q3, od koga se razlikuje po agresivnijem prednjem delu, liniji krova koja podseća na kupe vozila i naglašenijim bokovima.

Zbog svega navedenog ovaj automobil ima dinamičniji izgled i sportskiju pojavu, pa će biti atraktivan posebno mlađoj ciljnoj grupi kupaca. Sportskom izgledu dodatno doprinose zadnji spojler na vratima prtljažnika i difuzor na donjem delu branika.
Foto: Audi promo
Unutrašnjost je u velikoj meri prekorpirana od Audija Q3. Ispred vozača se nalazi 10,25-inčna digitalna instrument tabla, dok centralni, 10,1-inčni ekran opslužuje multimedijalni sistem. Automobil ima i “zasečeni” sportski volan, a komandna tabla obiluje ukrasnim metalik detaljima.

Pogledajte promotivni video: Zadnja sedišta se mogu pomerati po klizačima napred-nazad do 130 mm, čime se po potrebi povećeva prtljažnik ili prostor za noge putnika koji se nalaze pozadi. Kada je reč o prtljažniku, njegova zapremina iznosi 530 litara, a može se povećati maksimalno do 1.400 litara, obaranjem zadnjih sedišta.

Među doplatnim opcijama su veća, 12,3-inčna digitalna instrument tabla, sistem otvaranja prtljažnika zamahivanjem nogom, sportska sedišta prošivena koncem kontrastne boje, ambijentalno osvetljenje sa izborom od 30 nijansi boja...
Foto: Audi promo
Motorizacija će se u početku sastojati od dve pogonske jedinice – po jednog benzinca i dizelaša. Dizel verzija Q3 Sportback 35 TDI S-tronic koristiće 4-cilindarski 2.0 TDI sa 150 ks (110 KW) i 340 Nm.

Motor je uparen sa 7-stepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, a snaga se prenosi na prednje točkove. Od 0 do 100 km/h ovaj automobil ubrzava za 9,3 s, dok je maksimalna brzina 205 km/h.
Foto: Audi promo
Kupcima koji se odluče za benzinsku varijantu na raspolaganju će biti Q3 Sportback 45 TFSI quattro S-tronic. Ispod haube je 2.0 TFSI turbobenzinac sa 230 ks (169 kW) i 350 Nm. Menjač je takođe automatizovani sedmobrzinac sa dvostrukim kvačilom, a pogon je na sva 4 točka. Verzija sa manuelnim menjačem stiže naknadno.

Q3 Sportback 45 TFSI iz stanja mirovanja do stotke stiže sa 6,5 s, a razvija maksimalnih 233 km/h.
Foto: Audi promo
Audi je najavio da će ponudi kasnije proširiti bazičnim benzincem, 4-cilindarskim 1.5 TFSI motorom sa 150 ks (110 kW), potpomognutim 48-voltnim “blagim” hibridnim sistemom, kao i još jednim, snažnijim dizelašem.

Audi Q3 Sportback u evropske prodajne salone stiže na jesen, a početna cena za model 35 TDI S-tronic iznosiće u Nemačkoj 40.200 evra, dok će 45 TFSI quattro S-tronic koštati od 46.200 evra.
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: