Šta nudi novi Mazdin kompaktni SUV CX-30? FOTO/VIDEO

Japanska Mazda objavila je specifikacije svog novog krosovera CX-30 za tržište Evrope.

Izvor: B92

Utorak, 16.07.2019.

16:15

Šta nudi novi Mazdin kompaktni SUV CX-30? FOTO/VIDEO
Foto: Mazda promo

CX-30 je baziran na popularnom hečbek modelu Mazda3, a predstavlja veću i samim tim praktičniju varijantu gradskog SUV-a CX3.

Kompaktni SUV kombinuje elegantan "Kodo" stil s dizajnom interijera fokusiranog na čoveka i užitak u vožnji koji Japanci nazivaju "Jinba Ittai". CX-30 je dugačak 4.395 milimetara, širok 1.795 mm i visok 1.540 mm uz međuosovinsko rastojanje od 2.655 mm.

Enterijer odlukuje prostran i otvoren prostor za putnike te udobno područje vozačkog kokpita.
Foto: Mazda promo
Novorazvijene tehnologije kao što su Mazda Harmonic Accustics s 8 zvučnika ili premijum audio-sistem sa 12 zvučnika Bose pažljivo su integrisani s vrhunskim materijalima i završnom obradom kako bi stvorili unutrašnji ambijent visokog kvalitete i istinske profinjenosti.

Tu je i sveobuhvatni paket aktivnih sigurnosnih sistema i-Activsense Mazde CX-30 koji uključuje nadzor vozača, te unapređeni pogon na sve točkove i-Activ (All Wheel Drive ili AWD), koji radi u skladu s kontrolom raspodele obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine pod nazivom G-Vectoring Control (GVC).
Foto: Mazda promo
CX-30 koristi istu paletu motora kao Mazda3, što znači najnovije benzinske i dizel agregate Skyactiv tehnologije – Skyactiv-G, Skyactiv-D i Skyactiv-X.

To uključuje revolucionarnu tehnologiju kontrole svećica kompresivnim paljenjem (Spark plug controlled compression Ignition ili SPCCI), koja koristi jedinstvenu metodu sagorevanja goriva kako bi kombinovao potpuno oslobođene performanse kod benzinaca, kao i vrhunski odziv kod dizelskih motora.
Foto: Mazda promo
Tu su benzinski Skyactiv-G, 2,0-litarski četvorocilindarski motor sa 122 KS, s prednjim ili pogonom na sva četiri točka te manuelnim ili automatskim 6-brzinskim menjačem, uz prosečnu potrošnju 6,2-7,3 l/100 km.

U ponudi je i dizelski Skyactiv-D, 1,8-litarski četvorocilindarski agregat snage 116 KS i 270 Nm obrtnog momenta sa prosečnom potrošnjom 5,1-6,6 l/100 km.
Foto: Mazda promo
Za one željne jačeg motora u ponudi će biti i revolucionarni dvolitarski benzinac pod nazivom Skyactiv-X sa 190 KS, najvećeg obrtnog momenta od 230 Nm.

Automobil koji je debitovao na sajmu u Ženevi u martu, već su testirali mediji, a uskoro se očekuje i na tržištu Evrope.
Foto: Mazda promo
Foto: Mazda promo
Foto: Mazda promo
Foto: Mazda promo
Foto: Mazda promo
Foto: Mazda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: