Audijeva odluka koja se mnogima neće svideti

Audi je odlučio da od leta 2020. godine okonča jednu tradiciju.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2019.

16:10

Audijeva odluka koja se mnogima neće svideti
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Kako je otkrio direktor za digitalno poslovanje i korisnička iskustva Sven Šuvirt, Audi će prestati da pravi brošure o svojim modelima.

Ljubitelji automobila su se tradicionalno nakon obilaska auto-sajmova ili prodajnih salona vraćali svojim kućama ruku punih štampanih automobilskih kataloga.

Međutim, sve se menja pa je došao kraj i ovoj praksi, bar u slučaju Audija.

"Ogroman je napor za stvaranje, uređivanje, štampanje, isporuku i do trenutka u kojem dođe do trgovca, gotovo je zastareo. Gde je dodatna vrednost ovih brošura na sjajnom papiru ako u njoj vidim crveni automobil, a želim crni? Mogu to bolje učiniti digitalno, zbog čega smo odlučili da ukinemo štampane kataloge vozila širom sveta do leta 2020.",
potvrdio je Šuvirt.

Iako će mnogi zameriti Audiju na ovoj odluci, ona je više nego logična. Pre svega sa finansijske strane.
Prema dostupnim informacijama, Audi godišnje štampa najmanje tri miliona primeraka kataloga svojih modela automobila.

Takođe, brz tempo modernog načina življenja i veliki broj varijanti modela i mogućnosti prilagođavanja mogu se u obliku PDF dokumenta vizualizirati mnogo bolje u digitalnoj aplikaciji.

Osim toga danas je, bar u Evropi i "zapadnom svetu", veliki procenat ljudi koji se svakodnevno služe internetom, pa se za svega nekoliko sekundi može pronaći željena informacija.

A tu je i dobri-stari ekološki momenat. Ovaj mali doprinos može se dobro iskoristiti u godišnjem izveštaju i u statistici emisija CO2.

Audi nije jedini proizvođač automobila koji se odlučio na ovaj korak, jer je Mercedes-Benz to učinio već 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: