Počela proizvodnja novog BMW-a Serije 1 FOTO

Prvi primerak koji je sišao sa fabričke trake je plavi 118i sa sportskim paketom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.07.2019.

13:55

Počela proizvodnja novog BMW-a Serije 1 FOTO
Foto: BMW promo

Prva generacija Serije 1 koja ima prednji pogon predstavljena je krajem maja, a nešto više od mesec dana kasnije počela je serijska proizvodnja ovog modela.

Novi kompaktni BMW izrađuje se u fabrici u Lajpcigu, gde se osim Serije 1 sklapa još sedam modela bavarskog proizvođača. U Lajpcigu se prave modeli Serije 2 - Coupe i Convertible, zajedno sa BMW-om M2 Competition i minivanom Active Tourer.

Pored njih, u ovom nemačkom pogonu proizvode se i električni i3 i plug-in hibrid i8 (u Coupe i Roadster verzijama).
Foto: BMW promo
Svakog dana sa fabričkih traka postrojenja u Lajpcigu ukupno siđe 1.000 automobila (svih modela), a BMW planira da vremenom proširi kapacitete, kako bi se u ovoj fabrici dnevno sklapalo oko 600 primeraka nove Serije 1.

BMW Serije 1 za sada se pravi samo u Lajpcigu, a od novembra počeće da se proizvodi i u pogonu u Regensburgu. Aktuelna generacija Serije 1 je treća po redu, a prethodna se proizvodila od 2012. do 2019. U tom periodu napravljeno je 424.111 "jedinica" druge generacije.
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: