Škoda Scala dobila "peticu" na testu bezbednosti VIDEO

Novi kompaktni model Škoda Scala dobila je maksimalnih pet zvezdica na testu bezbednoci Euro NCAP.

Izvor: B92

Petak, 05.07.2019.

17:35

Škoda Scala dobila
Foto: Škoda promo

Scala je u kategoriji zaštite odraslih putnika osvojila 97% poena, a za zaštitu biciklista svih šest.

To novi Škodin kompakt svrstava među najsigurnija vozila u svojoj kategoriji sa vrhunskim karakteristikama za bezbednost odraslih putnika i biciklista.

Pročitajte još EuroNCAP potvrdio: Tesla Model 3 je jedan od najbezbednijih automobila na svetu VIDEO

"Naši inženjeri neprestano rade na optimizaciji aktivne i pasivne bezbednosti naših modela. Kod modela SCALA, na primer, uveli smo nekoliko novih sistema asistencije za klasu kompaktnih vozila, koji su do sada bili dostupni samo za vozila koja pripadaju višim segmentima. Osvajanje maksimalnih pet zvezdica za model Škoda Scala na evropskom testu za bezbednost vozila potvrda je našeg svakodnevnog rada. Sve naše aktuelne serije modela zasluženo su osvojile najbolji rezultat na Euro NCAP testu što je, priznaćete, veliki uspeh",
rekao je član Škodinog borda za tehnološki razvij Kristijan Štrube. Na maskimalnu ocenu za zaštitu biciklista uticao je sistem Front Assist sa prediktivnom zaštitom pešaka i biciklista, kao i City Emergency Brake funkcija, koje su sada uključene u obaveznu opremu.

Lane Assist je još jedna funkcija koja je deo standardne opreme za model Scala, dok Side Assist, koji upozorava vozača da mu se približava vozilo od pozadi ili iz mrtvog ugla, predstavlja opcionu karakteristiku koja nosi 3,5 od maksimalnih četiri poena za ovaj aspekt.

Izuzetno kruto telo modela Scala sa velikim deformacijskim zonama i izuzetno robustnom kabinom osigurava vrhunsku pasivnu bezbednost.

Pored toga, kompaktni model dolazi sa čak 9 vazdušnih jastuka, uključujući opcione vazdušne jastuke za kolena vozača i opcione bočne vazdušne jastuke za putnike na zadnjem sedištu.

Dodatne bezbednosne funkcije predstavljaju sistem MultiCollision Brake, kao i Crew Protect Assist, ISOFIX i mnogi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: