Kako će izgledati novi Mercedesov kompaktni krosover FOTO

Obnova Mercedesove familije kompaktnih automobila je pri kraju, a naredni model koji će debitovati je GLA druge generacije.

Izvor: B92

Subota, 29.06.2019.

13:00

Kako će izgledati novi Mercedesov kompaktni krosover FOTO
Mercedes GLA za 2020. - spekulativni render (Izvor: Kolesa.ru)

Nemački proizvođač već je predstavio novu A klasu hečbek, zatim njenu limuzinski verziju, kao i B klasu, te CLA i CLA Shooting Brake. Kao poslednji u nizu, nedavno je prikazan i potpuno novi kompaktni SUV – Mercedes GLB. Sledeći je krosover GLA druge generacije, čiji "kamuflirani" pretprodukcijski primerci već krstare evropskim putevima u sklopu završnih testova uoči svetske premijere ovog modela.

Na Internetu su pojavili i nezvanični, spekulativni renderi koji pružaju sliku o tome kako će približno izgledati novi Mercedes GLA. Među uspelijim rešenjima je ono koje je predstavio Kolesa.ru. Renderi su zasnovani na zvaničnim fotografijama nove A klase, a GLA je prikazan kao vozilo sa povišenim odstojanjem od tla i zaštitnim dodacima na donjim delovima karoserije.
Mercedes GLA za 2020. - spekulativni render (Izvor: Kolesa.ru)
Osim dizajna, novi Mercedes GLA od A klase će pozajmiti i paletu motora, pa – između ostalog – treba očekivati da će kompaktni krosover u ponudi imati i novi 4-cilindarski 1.3 litarski turbo-benzinac, razvijen u saradnji sa kompanijom Renault. U vrhu game nalaziće se sportske AMG verzije - GLA 35 i GLA 45, a dvolitarskim turbo-agregatima od 306 ks i 422 ks.

Novi Mercedes GLA debitovaće kasnije ove godine, a prva izgledna prilika za premijeru ovog modela ukazaće se u septembru, kada se u Frankfurtu održava tradicionalni salon automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: