Nova Astra stiže 2021, praviće se ponovo u Nemačkoj

Opel uveliko radi na novoj generaciji svog popularnog modela, a aktuelna verzija ostaće na tržištu još dve godine, saopštili su iz te kompanije.

Izvor: B92

Subota, 29.06.2019.

09:15

Nova Astra stiže 2021, praviće se ponovo u Nemačkoj
Aktuelna Astra K - ilustracija (Foto: Opel promo)

Očekivano, sledeća Astra bazirana je na EMP2 platformi francuske PSA grupacije, što će nemačkom proizvođaču omogućiti da ponudi kupcima i varijantu sa hibridnim pogonom.

Osim toga, postignut je dogovor da se nova generacija Opelovog kompaktnog modela ponovo proizvodi na domaćem tlu – u Nemačkoj. Tako će se buduća Astra pridružiti aktuelnom modelu Insignia koji se već izrađuje u fabrici u Riselshajmu.

U kompaniji Opel očekuju da će nove investicije u ovaj pogon omogućiti kontinuiran rad u dve smene i održivu budućnost fabrike.

Inače, aktuelna Astra K trenutno se proizvodi u Velikoj Britaniji i Poljskoj, dok se prethodna generacija, Astra J, sklapala i u Riselshajmu između 2009. i 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: