Porsche neće elektrifikovati GT modele

Iako se priključio trendu elektrifikacije, nemački Porsche nema nameru da to učini i kod svojih GT modela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2019.

17:30

Porsche neće elektrifikovati GT modele
Porsche 718 Cayman GT4 (Foto: Porsche promo)

Direktor Porschea GT Andreas Pruninger je rekao da ni model kao što je Porsche 911 Hybrid neće naterati njegovo odeljenje da počne sa elektrifikacijom.

"To su ideje koje možda mogu da se ostvare sa normalnim sportskim automobilima, ali ne i kod GT modela. Ako bismo morali da elektrifikujemo sve svoje trkačke automobile preko noći, onda bismo možda razmislili o tome. Međutim, ne vidim da će se tako nešto i dogoditi u skorijoj budućnosti",
rekao je Pruninger.

Direktor GT odeljenja je pozdravio prelazak svoje kompanije na elektrifikaciju, a ima podršku vrha kompanije da ostane veran konvencionalnim pogonima.

"Vrlo je važno bitno da se fokusiramo na naša tri glavna stuba. To su hibridi, potpuno električni automobili i ekstremni, konvencionalni sportski automobili. Ferdinand Porše je jednom rekao da će poslednji automobil na svetu biti sportski automobil. Apsolutno sam siguran da je bio u pravu. Na svu sreću, članovi upravnog odbora nas u potpunosti podržavaju u našim planovima koji su uvek ostali verni pravom Porsche automobilu, kao što je model 911".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: