Svetska premijera: Kia Seltos FOTO

Kia je zvanično predstavila svoj novi globalni SUV na svečanosti u Nju Delhiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2019.

13:00

Svetska premijera: Kia Seltos FOTO
Foto: Kia promo

Kia Seltos ugledao je svetlost dana posle nekoliko tizera u proteklih mesec dana, a u prodaji će se naći do kraja godine. Ovaj mali SUV stilski je baziran na konceptu SP i ima nešto agresivniji dizajn od aktuelne game korejskog proizvođača.
Foto: Kia promo
Prednjim delom vozila dominira maska hladnjaka, na koju se nadovezuju uski LED farovi. Kupci će moći da biraju između felni promera 16, 17 ili 18 inča.
Foto: Kia promo
Fotografije putničke kabine za sada nisu objavljene, ali Kia navodi da će na komandnoj tabli donimirati centralno postavljeni ekran multimedijalnog sistema dijagonale 10,25 inča. Među opcijama su i ambijentalno osvetljenje, 8-inčni “head-up” displej, Bose premijum audio-sistem...
Foto: Kia promo
Osim toga, vozač će moći da izabere jedan od tri predefinisana režima vožnje: Normal, Eco i Sport.

Motorizacija se sastoji od dva benzinska motora i jednog dizelaša. Slabiji, 2.0 litarski atmosferski benzinac proizvodi 150 ks (110 kW), dok 1.6 litarski turbopunjeni agregat isporučuje 177 ks (130 kW).
Foto: Kia promo
Jedina dizel opcija za sada je 1.6 motor sa 136 ks (100 kW). Snaga se prenosi na točkove putem 6-brzinskog manuelnog menjača, 7-stepenog automatika ili CVT-a.

Kia za sada nije otkrila dimenzije vozila i druge specifikacije, a Seltos će se izrađivati u Indiji i Koreji.
Foto: Kia promo
Foto: Kia promo
Foto: Kia promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: