Galerija nedelje: Mercedes GLB

Mercedes je početkom sedmice predstavio novi, praktični SUV model sa 7 sedišta.

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2019.

12:45

Galerija nedelje: Mercedes GLB
Foto: Mercedes promo

Kompaktni Mercedes GLB ima dimenzije (dužina/širina/visina) 4.634/1.834/1.658 mm (u verziji sa 7 sedišta visina vozila je 1.662 mm), dok je međuosovinsko rastojanje 2.829 mm, što je za oko 10 cm više nego kod MPV modela Mercedesa B klase. U opciji sa 7 sedišta (dodatnim, trećim redom), na poslednja dva mogu komforno da sede osobe visine do 168 cm.
Foto: Mercedes promo
Kada je reč o gepeku, kapacitet prtljažnika iznosi od 560 do 1.755 litara (za vozilo sa 5 sedišta). Na zahtev kupca, drugi red sedišta može se pomerati napred-nazad dok se nagib naslona sedišta može podešavati u nekoliko položaja. Ovim se omogućava da se prtljažni prostor poveća za još oko 179 litara i da se omogući raznovrsnija upotreba prtljažnika.
Foto: Mercedes promo
Mercedes je objavio i motorizaciju za evropsko tržište. U ponudi će, barem u početku, biti dva benzinca i dva dizelaša. Detalje o pogonskim jedinicama donosimo u posebnom tekstu

na našem sajtu, a više fotografija Mercedesa GLB možete pogledati u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: