Mitsubishi Pajero odlazi u legendu posle 37 godina

Mitsubishi će u avgustu okončati proizvodnju svog čuvenog terenca u Japanu.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2019.

11:15

Mitsubishi Pajero odlazi u legendu posle 37 godina
Foto: Mitsubishi

Ipak, pre nego što ukine Pajero na domaćem tržištu, japanski proizvođač izbaciće na tržište oproštajnu, ograničenu seriju "Final Edition", limitiranu na svega 700 primeraka.

Pajero Final Edition baziran je na verziji Pajero Exceed, a standardno je opremljen sunčanim krovom i krovnim nosačima.

Osim toga, kupcima je na raspolaganju i opcioni Final Edition Accessory paket, uključujući krovni spojler i poklopac rezervnog točka na vratima prtljažnika.
Foto: Mitsubishi
Specijalni Pajero ima i elektropodesiva prednja sedišta, kožne presvlake i svetleću oznaku "Final Edition" na pragovima.

Ispod haube se nalazi 3.2 litarski 4-cilindarski dizelaš koji proizvodi 190 ks (140 KW) i 440 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću 5-brzinskog manuelnog menjača.

Pajero Final Edition košta od 4.530.600 japanskih jena (oko 36.000 evra).
Foto: Mitsubishi
Iako će Mitsubishi okončati prodaju Pajera u Japanu, ovaj model, kao i Pajero Sport biće (bar neko vreme) i dalje u prodaji na pojedinim svetskim tržištima, kao što su Australija i Bliski istok.

Japanski proizvođač saopštio je da direktni naslednik legendarnog terenaca trenutno nije u planu.
Foto: Mitsubishi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: