Kako će izgledati novi Kangoo – Renault prikazao van na struju VIDEO

Kangoo Z.E. Concept otkriva dizajn sledeće generacije kompaktnog van vozila ovog francuskog proizvođača.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

12:45

Kako će izgledati novi Kangoo – Renault prikazao van na struju VIDEO
Foto: Renault

Nova generacija Renaulta Kangoo očekuje se 2020. godine, a kao i prethodni i ovaj će imati električnu verziju. S obzirom da većina svetskih proizvođača automobila ubrzano radi na elektrifikaciji svojih modela, Renault je odlučio da novi Kangoo najavi upravo konceptom na struju. Kangoo Z.E. Concept donosi potpino novi dizajn koji će krasiti sledeću generaciju ovog kompaktnog vana.

Vozilo ima nove LED farove karakterističnog izgleda, slične prednjim svetlosnim grupama na najnovijoj generaciji Renault modela.

U slučaju Kangoo Z.E. Concepta, farovi su vizuelno povezani LED trakom sa, takođe svetlećim, Renault amblemom na centralnom delu prednje maske.
Foto: Renault
Sličan dizajnerski motiv vidljiv je i na zadnjem delu vozila, gde LED traka spaja stop svetla, koja su takođe izvedena u LED tehnologiji.

Osnovna ideja dizajnera prilikom oblikovanja nove generacije modela Kangoo bila je da ovaj multifunkcionalni van estetski približe kategoriji putničkih automobila, a da pri tome ne umanje njegovu praktičnost i funkcionalnost.
Foto: Renault
Kako je u slučaju Kangoo Z.E. Concepta akcenat bio na spoljašnjem dizajnu vozila, Renault nije izneo tehničke detalje o električnom pogonskom sistemu, ali očekuje se da on bude znatno napredniji od onog koji je korišćen u prvoj generaciji modela Kangoo na struju.

Za sada je samo poznato da će se sledeći Kangoo i Kangoo Z.E. izrađivati u fabrici u Mobežu, na krajnjem severu Francuske, u koju će Renault investirati 450 miliona evra u narednih 5 godina.
Foto: Renault
Foto: Renault
Foto: Renault
Foto: Renault
Foto: Renault
Foto: Renault
Foto: Renault

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: