Serijska elektrifikacija Audija

Prvi E-tron model, koji je nedavno predstavljen, samo je početak opsežne elektrifikacije Audija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2019.

16:30

Serijska elektrifikacija Audija
Audi e-tron

Sledeće godine nemački proizvođač će predstaviti luksuzni kupe sa četvoro vrata E-tron GT, a potom i kompaktni SUV Q4 e-tron.

Na istoj arhitekturi i sa baterijskim komponentama će krajem 2020. stići A5 e-tron.

Kupe sa četvoro vrata srednje veličine će biti u ponudi sa dva elektromotora ukupne snage 306 KS i baterije kapaciteta 82 kWh.

To će mu omogućiti autonomiju od oko 500 kilometara prema novim WLTP standardima, a za punjenje baterije do 80% kapaciteta biće potrebno pola sata.

Ovu električnu priču će posebno začiniti E-Tribn GTR koji će stići 2020, verovatno kao zamena za R8. Koristiće istu platformu kao Porsche Taycan.

Novi superautomobil će za razliku od prethodnika koji se ponosio V10 agregatom pokretati tri elektromotora snage 650 KS, a baterija kapaciteta 90 kWh će omogućiti autonomiju skoro 500 km.

Performanse bi trebalo da budu na nivou hiprautomobila, a to ukratko znači ubrzanje 0-100 km/h za oko dve sekunde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: