Oprez kad vozite kroz Hrvatsku – počinju da snimaju brzinu kamerama

Hrvatska će postavljanjem novih kamera za detektovanje brze vožnje na auto-putevima pokušati da stane na put bahatim vozačima.

Izvor: B92

Utorak, 16.04.2019.

17:00

Oprez kad vozite kroz Hrvatsku – počinju da snimaju brzinu kamerama
Foto: Getty Images

Kamere će snimati i registarske tablice automobila pa će onima koji prebrzo voze kazne za prekoračenje brzine biti upućene na kućnu adresu.

Biće postavljene i na lokacijama izvođenja radova, kao i na mestima gde su zbog prekoračenja brzine česte saobraćajne nesreće.

Prema postojecem planu, kako piše "Jutarnji list", uvođenje kontinuiranog automatskog nadzora brzina na autoputevima planira se u razdoblju od 2020. do 2023. godine.

Iako u "Hrvatskim autoputevima" tvrde da je postavljanje videonadzora koji će na određenim lokacijama autoputa meriti prosečnu brzinu vozila edukativnog i upozoravajućeg karaktera.

Nema sumnje da je namera da se stane na put bahatm vozačima koji autoputeve smatraju svojim privatnim autopistama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: