Kako se auto-industrija našalila 1. aprila FOTO

Među prvoaprilskim šalama proizvođača automobila ima i modela o čijoj bi realizaciji vredelo razmisliti.

Izvor: B92

Utorak, 02.04.2019.

09:05

Kako se auto-industrija našalila 1. aprila FOTO

Svakog 1. aprila svetski proizvođači automobila prirede fanovima poneko iznenađenja. Najčešće su to apsurdni virtuelni modeli koje je lako prepoznati kao "lažnjake", ali ima i onih za koje biste možda pomislili da su pravi automobili.
Hyundai N Roadster
Pored Toyotinog kombi-kabrioleta, za koji smo zaključili da može da ima upotrebnu vrednost ako bi se zaista proizvodio, nema sumnje da bi Hyundai zaista mogao da napravi model N Roadster koji je osmislio samo kao prvoaprilsku šalu.
Na brojnim renderima, korejski proizvođač prikazao je svoju viziju rivala modelima kao što su Mazda MX-5/FIAT 124 Spider.
Virtuelni Hyundai N Roadster ima sklopivi tvrdi krov, a za razliku od drugih, pravih "N" modela korejske kompanije (i30 N, i30 N Fastback i Veloster N), kod kojih se snaga motora prenosi na prednje točkove, ovaj bi imao zadnji pogon.

Više rendera ovog zanimljivog automobila možete da pogledate u našoj galeriji.
Za razliku od Hyundaija, koji je osmislio model o čijoj bi serijskoj proizvodnji vredelo razmisliti, Jeep je imao klasičan prvoaprilski pristup.

Američki proizvođač predstavio je vozilo koje već na prvi pogled izgleda kao šala – Jeep Sedan. Među onima koji nisu propustili prvoaprilsku priliku da se našale, bio je i Lamborghini.

Italijanski proizvođač supersportskih automobila dizajnirao je za tu priliku specijalnu prikolicu u Lambo stilu, koja bi vlasnicima modela sa značkom bika dobro došla kada se zapute kao turisti na Nirburgring da se provozaju po toj stazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: