Zakotrljala se prva Supra – Toyotin biser stiže iz fabrike u Gracu

Prvi primerak nove Supre izašao je iz pogona kompanije Magna Steyr u Austriji, koja uslužno proizvodi ovaj sportski automobil za Toyotu.

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2019.

17:30

Zakotrljala se prva Supra – Toyotin biser stiže iz fabrike u Gracu

Automobil koji je prvi napustio fabričku traku je jedinstveni primerak ofarban u specijalnu mat sivu boju, sa crvenim kućištima retrovizora i mat crnim alu felnama.

Unikatna Supra ima enterijer u crvenoj nijansi, kao i potpis predsednika japanske kompanije, Akia Tojode, a numerisana je brojem 20201, koji označava prvi primerak modela za 2020. godinu.

Jedinstvena Supra unapred je prodata na aukciji za čak 1,9 miliona evra, što je 40-ak puta više od regularne cene "običnog" primerka tog modela. Ipak, ovako visoku cenu opravdava buduća kolekcionarska vrednost vozila. Nova generacija Toyote Supre ispod haube ima 6-cilindarski 3.0 litarski turbo benzinac razvijen u BMW-u.

Ovaj agregat u Supri proizvodi 340 ks i 495 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je 50-ak “konja” manje u poređenju sa BMW-om Z4 M40i.

Motor je povezan sa 8-brzinskim automatskim menjačem (snaga se prenosi na zadnje točkove) zahvaljujući kome Supra ubrzava od 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h) za 4,1 s.

Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.

Inače, u Japanu će biti dostupna i slabija verzija opremljena četvorocilindarskim 2.0 turbo benzincem sa dve opcije snage, 197 ks i 258 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: