U planu električni Bugatti od 700.000 evra uz pomoć Porschea

Već mesecima se spekuliše o ulasku Bugattija u svet električnih automobila, a prema poslednjim informacijama to je sve izvesnije.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2019.

15:00

U planu električni Bugatti od 700.000 evra uz pomoć Porschea

Kako prenose britanski mediji, francuski proizvođač superautomobila je dobio zeleno svetlo od čelnika Volkswagen Grupe čiji je član da napravi vozilo sa nultim nivoom emisije štetnih hasova.

Prvi električni automobil iz Molshajma se očekuje na tržištu 2023. godine, a navodno će biti zasnovan na platformi koju koristi prvi električni Porsche – Taycan.

Nova Bugattijeva limuzina sa četvoro vrata bi trebala da dobije kultnu oznaku "Royale" uz obimno korišćenje materijala od ugljenih vlakana kako bi se uštedilo na težini.

Dok je Taycan dugačak 4,85 metara, njegov "brat" iz Francuske će navodno da bude "znatno duži", verovatno celih 5 metara kako pravi vrhunski luksuzni automobil.

Što se tiče izgleda, očekuje se da pozajmi dosta detalja od Chirona, uz inspiraciju retro modelima kao što je Type 41 koji je pravljen 20-ih i 30-ih godina prošlog veka.

Nema detalja o unutrašnjosti automobila, ali šta možemo očekivati od vozila čija će cena biti najmanje 700.000 evra?

Posebno pitanje su performanse – Porsche Taycan razvija više od 600 KS, dok se za Bugatti Royale očekuje da ima približno 900 KS zahvaljujući tri elektro-motora i pogon na sva četiri točka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: