Rimac – to je najmoćniji automobil ikad

Osnivač kompanije Rimac Automobili, Hrvat Mate Rimac bio je tema uglednog britanskog magazina Economist.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

17:35

Rimac – to je najmoćniji automobil ikad
Foto: Getty Images

Rimac je prošle godine predstavio svoj drugi električni hiperautomobil, C_Two, koji odlikuju spektakukarne performanse.

"Dobićete ono što platite, a ako platite 1,9 miliona dolara, sledeće godine moći ćete da preuzmete električni automobil koji može da razvije brzinu od 412 km/h. Ne najmoćniji električni, ni najmoćniji hibridni, ni najmoćniji automobil s motorom s unutrašnjim sagorevanjem, nego najmoćniji automobil ikad", navodi Economist.

Britanski časopis je pokušao da na praktičan način objasni koliko je ovaj automobil zaista brz.

"Ukoliko izdvojite vreme za punjenje baterije nakon svakih 650 kilometara, a uz to ignorišete ograničenja brzine i gužve na putevima, mogli biste da krenete iz Svete Nedjelje u Hrvatskoj (sedište Rimac Automobila) posle ručka i da budetet u 1.650 km udaljenom Londonu u vreme večere".

Rimac je prošle godine imao 200 zaposlednih, a u ovoj 500. Prognozira se da će za nekoliko godina taj broj iznostiti u hiljadama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: