Mercedes Citan dobio unapređene motore i atraktivniji dizajn

Turbo dizelaš od 1.5 litara sada je lakši, snažniji i ekonomičniji, a dostupan je u tri verzije snage.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

14:45

Mercedes Citan dobio unapređene motore i atraktivniji dizajn
Mercedes Citan Tourer za 2019.

Mercedesov multifunkcionalni van Citan debitovao je 2012. godine, kao “prepakovani” Renault Kangoo, a 2019. dočekuje sa manjim unapređenjima, pre svega na polju motorizacije.

Za pogon se i dalje koristi 1.5 litarski turbo dizelaš koji poreklo vodi od Renaulta, a sada je dostupan u tri opcije: sa 80, 95 i 116 konjskih snaga.

U Mercedesu kažu da su motori ekonomičniji i “čistiji” nego pre i da zadovoljavaju najnovije evropske Euro 6d-TEMP emisione standarde. Pogonske jedinice su lakše nego ranije, pre svega zahvaljujući optimizovanim čeličnim klipovima i novim aluminijumskim cilindrima.

Osim toga, unapređeni je i sistem ubrizgavanja goriva.
Kupcima će najpre biti ponuđena putnička verzija - Citan Tourer za 2019, a tokom leta će se pojaviti i unapređena teretna varijanta, Citan Panel Van.

Mercedes je saopštio da je poboljšao i 6-brzinski manuelni menjač, koji se standardno isporučuje u svim motorskim opcijama, zahvaljujući čemu je smanjena i potrošnja goriva.

Pored mehaničkih unapređenja, izvršene su i određene stilske modifikacije, pa će na nekim evropskim tržištima Citan Tourer i Citan Panel Van biti dostupni sa novim dizajnerskim paketom koji vozilima daju atraktivniji izgled.

RED Design Package uključuje crvene ukrasne detalje na prednjem braniku i spoljnim retrovizorima, kao i sive nalepnice duž bokova vozila, na donjim delovima vrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: