Prvi električni Cadillac stiže tek za tri godine

General Motors razvija električnu BEV platformu sličnu Volkswagenovoj MEB, ali će biti spremna tek za tri godine.

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2019.

13:07

Prvi električni Cadillac stiže tek za tri godine
Cadillac EV Concept (2019)

Cadillac je u 2018. prodao rekordnih 382.000 vozila, ali je doživeo pad na 154.700 u SAD pa je i dalje daleko od vladara premijum klase Mercedesa, BMW, Audija i Lexusa.

U GM su zabrinutu jer je pre 40 godina od 350.000 prodatih automobila većina bila upravo u SAD.

Jedan od odgovora za budućnost su električni automobili, a Cadillac će predvoditi GM u tom segmentu pa se očekuje da on predstavi svoj prvi EV model, skoro sigurno SUV.

Međutim, to će se dogoditi najverovatnije tek za tri godine. GM je tek skoro doneo odluku o razvoju nove BEV3 platforme koja će odgovarati raznim tipovima vozila uključujući i USV, pogonu na prednjoj, zadnjoj i obe osovine, te volanu na levoj i desnoj strani.

Ključna reč u planovima Cadillaca je profitabilnost koja je s obzirom na prethodna iskustva ključna za celu GM grupaciju.
GM-ova BEV3 arhitektura

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: