Prva samostalna Cupra stiže 22. februara

Seatov podbrend Cupra predstaviće svoj prvi originalni automobil uoči zvanične premijere zakazane za predstojeći ženevski auto-salon.

Izvor: B92

Petak, 15.02.2019.

17:30

Prva samostalna Cupra stiže 22. februara

Cupra je lanisrana kao posebna automobilska marke pre godinu dana, kada je predstavljena sportska verzija modela Ateca.

Bio je to prvi automobil sa amblemom novog podbrenda, ali ne i originalan model pošto je zasnovan na serijskoj varijanti Seata Ateca.

Cupra sada najavljuje koncept koji ne predstavlja samo nadogradnju nekog Seatovog automobila, već potpuno novo vozilo. Prvi samostalni automobil ove marke biće prezentovan javnosti 22. februara, a uoči online premijere španski proizvođač objavio je tizer fotografiju na kojoj se vidi zadnji deo vozila.

Pretpostavlja se da je u pitanju kupe-krosover, a spekuliše se da će dobiti oznaku Terramar.

Očekuje se sličan pogonski agregat kao u modelu Cupra Ateca, koji dobija snagu od 4-cilindarskog 2.0 turbo benzinca sa 300 ks.

Druga opcija je dvolitarski twin-turbo dizel iz Škode Kodiaq RS sa 240 ks i 500 Nm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: