Renault potvrdio – stiže Dacia Duster pik-ap FOTO

Francuska kompanija Renault potvrdila je da će krajem ove godine predstaviti pik-ap verziju pristupačnog rumunskog SUV-a Dacie Duster.

Izvor: B92

Petak, 08.02.2019.

17:10

Renault potvrdio – stiže Dacia Duster pik-ap FOTO

Renaultovi inženjeri su udružili snage sa stručnjacima iz redova rumunskog proizvođača autobusa Romturingie koji su pre dve godine napravili nezvaničnu kamionet verziju Dustera (na slikama).

Iako se malo zna o Duster pik-apu, generalni direktor Renaulta u Rumuniji Hakim Butehra je istakao da će biti fokusiran na komercijalnu upotrebu, a ne kao "lajfstajl" model poput Renault Orocha koji je 2015. lansiran u Južnoj Americi.
To znači da će Duster pik-ap ostati veran dugogodišnjoj filozofiji Dacie – pristupačno za novčanik. Nema informacija ni o obliku vozila, odnosno da li će kabina imati jedan ili praktičniji dupri red sedišta.

Ako sve prođe po planu, Duster pik-ap će se u prodaji naći u drugom tromesečju ove godine.
Dacia je postala ozbiljan igrač na tržištu automobila u Evropskoj uniji, zauzela je 14. mesto prošle godine nadmašivši i južnokorejski brend Kia.

Rumunski proizvođač koji je godinama u vlasništvu Renaulta je tokom 2018. isporučio skoro 530.000 vozila, što je rast od skoro 12% u odnosu na prethodnu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: