Mercedes planira manji model od A-klase

Nemački premijum gigant je pre nekoliko dana predstavio drugu generaciju modela CLA, koja je nastavila dizajnerski i tehnološki trend koji je započet sa novom generacijom A-klase.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2019.

17:00

Mercedes planira manji model od A-klase

A-klasa je najmanji Mercedesov model, ali kako prenosi nemački Autobild, to bi vrlo brzo moglo da se promeni na nekim tržištima.

Mercedes navodno planira još manji hečbek sa petoro vrata od A-klase od 202. godine, a taj "bejbi" Mercedes provizorno nazvan A-City će naravno biti baziran na kraćoj verziji platforme A-klase.

Ovo je znatno konkretnija najava novog ulaznog modela u Mercedesu u odnosu na oktobarske spekulacije o ukidanju modela Smart i stvaranju novog koji bi konkurisao BMW-ovom Miniju i Audijevom A1.

Osim toga, Mercedesov mali gradski automobil bi mogao da bude i osnova za novi krosover klasu ispod za sada najmanjeg GLA, a koji bi debitovao godinu nakon A-Cityja, a njegov naziv bi mogao da bude A-Adventure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: