Škoda sprema i Karoq RS sa više "konja" od Kodiaqa RS

Škoda ima ambiciozne planove za 2019, a osim redizajna svoje perjanice Superba, te početka proizvodje svog "Golfa" Scale, češki proizvođač namerava i da predstavi sportsku verziju krosovera Karoq.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2018.

17:45

Škoda sprema i Karoq RS sa više
Škoda Karoq Sportline 2019.

Nakon pozitivnih kritika za prvu sportsku verziju nekog svog SUV-a Kodiaqa RS, ovu oznaku će dobiti i manji model.

Međutim, Karoq RS će navodno imati i impresivniju "konjažu" od većeg brata. Spekuliše se da će iz 2,0-litarski TSI jedinice bizi izvučeno 300 KS.

Međutim, za razliku od 500 Nm obrtnog momenta iz BiTDI tvin-turbodizel agregata iz Kodiaqa RS, Karoq RS će imati "samo" 380 Nm, nešto manje od sestrinske SEAT Cupra Atece.

Novi Karoq RS će biti opremljen i sa pogonom na sva četiri točka i adaptivnim vešanjem u standardnoj ponudi.

Nakon toga, Škoda bi svoju RS porodicu sa Octavie, Kodiaqa i Karoqa mogla da proširi i na ostale modele i opet vrati Fabiu RS, a nema sumnje da ćemo vrlo brzo dobititi i Scalu RS koja je i bazirana na sportskom konceptu Vision RS.

U međuvremenu, Karoq RS će najverovatnije debitovati u septembru 2019. na Sajmu automobila u Frankfurtu, jer je proleće i Ženeva rezervisana za novi mali krosover i redizajnirani Superb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: