Srpski košarkaš obožava VW Corrado, poseduje "dvojku", vozi i Jamahu

Košarkaš Mornara Uroš Luković osim sporta ima veliku ljubav prema automobilima i motorima. Centar ekipe iz Bara je veliki ljubitelj Volkswagen Golfa 2 i Corrada koji su bila izuzetno popularni u poslednjoj dekadi XX veka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.12.2018.

20:00

Srpski košarkaš obožava VW Corrado, poseduje
Foto: U. Lukoviæ/privatna arhiva

Luković, jedan od dominantnih centara u ABA ligi, otkrio je da ima veliku strast prema automobilima iz 90-tih godina prošlog veka.

As Mornara iz Bara otkriva da taj hobi ima od još tinejdžerskih dana i da mu to predstavlja svojevrstan ventil od obaveza koja ima u profesionalnoj karijeri.

"Obožavam da kupujem modele automobila iz tog perioda kada su bila izuzetno popularna, i ona se trenutno nalaze u mojoj garaži u Beogradu. Omiljeni automobil mi je Corrado. Sve mi se sviđa kod njega, od linije, kako se ponaša u vožnji, sve je na njemu po mom ukusu. Imam i legendarnog Golfa "dvojku". Vozio sam i starije verzije BMW. Kola su me uvek privlačila od detinjstva, dok su moji vršnjaci izlazili po klubovima i kafićima, ja sam se zanimao za četvorotočkaše. Ne znam kako sam to zavoleo, ali od malena sam uvek nešto čačkao oko njih",
poručio je Luković.
View this post on Instagram

🚗🚗🚗

A post shared by Uros Lukovic #55 (@uroslukovic) on

Jedan od najboljih centara ABA lige ističe da kola koja on poseduje ne mogu da se porede sa "old tajmerima".

"Nije to isto, to su dve različite stvari. "Old tajmeri" su kola stara po 30 godina i više, imati kolekciju takvih automobila je pravi luksuz. Ne može sebi svako da priušti tako nešto. Nažalost nemam toliko novca, i kupovina takvih kola na neki način to predstavlja prestiž među bogatima. Ali, ja sam zadovoljan onim sto imam, mene to čini srećnim".


Luković ne veruje da će se posle uspešne košarkške karijere njegov posao biti vezan za automobile.
View this post on Instagram

Novi clan porodice 🚘🚘🚘🚘🚘

A post shared by Uros Lukovic #55 (@uroslukovic) on

"Nema od toga ništa, to mi je samo hobi, ali će sigurno biti uvek moja velika ljubav. Moj problem što sam veći deo karijere bio u raznim zemljama. Jednostavno, fizički nisam kod kuće već godinama i to je razlog što ne mogu više vremena da provodim u garaži i "čačkam" nešto oko kola. To sam jedino možda mogao da radim kad sam igrao za Partizan".

Pored automobila, Uroš gaji strast i prema motorima.

"Trenutno vozim Jamahu. Taj motor pogotovo koristim kad sam u Beogradu tokom leta, kako bih lakše izbegavao gužve koji su prilično velike u prestonici Srbije. Brže stižem od tačke A do tačke B, nema nervoze, sve je lakše"
.
View this post on Instagram

Nedostajes 😓😓😓😓

A post shared by Uros Lukovic #55 (@uroslukovic) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: