Bentley priznao: Gubimo kupce zbog Porschea i Tesle

Britanski premijum proizvođač Bentley nalazi se u nepovoljnoj situaciji – pokušava da udovolji trandicionalnim kupcima, a da istovremeno ne izgubi pažnju novih.

Izvor: B92

Nedelja, 23.12.2018.

09:15

Bentley priznao: Gubimo kupce zbog Porschea i Tesle

U Bentleyu su procenili da postoji oko 40% bogatih koji nisu zainteresovani za njihova vozila, a razlog su električni automobili.

Oni se pre okreću kupovini Porschea i Tesli, pa se u Bentleyu nadaju da će ih konačni privući kada izbace na tržište svoj prvi EV model.

Međutim, u Bentleyu planiraju da se uključe u sve popularniji segment tek u periodu od 5-10 godina.

Razlog je jednostavan, u Bentleyu smatraju da bi današnja tehnologija baterija limitirala autonomiju i performansi njihovih automobila.

Iako popularnost Tesle Modela X i dobre kritike koje su dobili nedavno predstavljeni Rivian F1T kamionet i R1S SUV pokazuju da je moguće da veliki autombili imaju solidnu autonomiju, u Bentleyu ipak smatraju da domet od 475 km nije dovoljan, već ciljaju najmanje 650.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: