Corolla Hybrid mogla bi da dobije novi Priusov e-pogon na sva 4 točka

Toyota je krajem novembra predstavila u Americi restilizovanu verziju modela Pirus, a jedna od novina je i takozvani AWD-e pogon na sva 4 točka.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

15:15

Corolla Hybrid mogla bi da dobije novi Priusov e-pogon na sva 4 točka

Redizajnirani Prius debitovao je na nedavno završenom sajmu automobila u Los Anđelesu, a na istoj manifestaciji Toyota je predstavila i hibridnu verziju nove Corolle Sedan.

Corolla Hybrid koristi za pogon isti hibridni sistem kao i Prius, u čijem je srcu četvorocilindarski 1.8 litarski benzinac. Kao i regularni Prius, Toyota Corolla Hybrid standardno ima pogon na prednje točkove.

U Los Anđelesu je međutim predstavljena i opcija restilizovanog Priusa sa pogonom na sva 4 točka. Ta varijanta je do sada bila dostupna na pojedinim tržištima, uključujući Japan, a uskoro će biti u ponudi i u Americi.
Restilizovani Prius sa AWD-e pogonom na sva 4 toèka
Prius opremljen ovom opcijom ima dodatni elektromotor koji šalje snagu na zadnje točkove pri brzinama do 70-ak km/h.

Elektromotor dobija potrebnu električnu energiju iz nove nikl-metal-hidrid baterije koja je projektovana tako da obezbedi dobre performanse posebno u hladnim vremenskim uslovima. Toyota predviđa da će u budućnosti 25% svih prodatih Priusa u SAD biti sa električnim AWD-e pogonom na sva 4 točka.

S obzirom da su i Prius i nova Corolla Hybrid bazirani na istoj mehaničkoj TNGA platformi i da dele isti hibridni pogonski sistem, Toyota bi mogla da tehnologiju električnog AWD-e pogona na sva 4 točka ponudi i kupcima Corolle.

Kako piše AutoGuide u Toyoti ozbiljno razmatraju takvu opciju i po svemu sudeći u bliskoj budućnosti će, barem na Američkom tržištu, biti dostupna i Corolla Hybrid sa pogonom na sve točkove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: