Ford planira novi mali pikap?

Navodni novi model bio bi baziran na Focusu, a u gami Forda zauzeo bi poziciju ispod pikapa Ranger.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

12:45

Ford planira novi mali pikap?
Nekadašnji Ford Courier pikap (ilustracija)

Ford već nekoliko meseci radi na novom, malom pikap modelu, piše Ford Authority pozivajući se na insajdera iz američkog proizvođača. Isti izvor navodi da tim koji projektuje vozilo uskoro treba da započne testove prototipa.

Mali pikap delio bi mnoge mehaničke komponente sa najnovijom generacijom Ford Focusa, a kao godina premijere ovog vozila spominje se 2021.

Ideja o malom pikapu Fordu nije strana, s obzirom da je i ranije na pojedinim tržištima nudio jedno takvo vozilo. Ranije je to bio model Courier (koji se izrađivao i u verziji Courier Van).

Budući pikap trebalo bi da se proizvodi u Meksiku, a ciljno tržište bi najpre bilo Južna Amerika, pre svega Brazil.

Kako saznaje Ford Authority, američka kompanija i dalje favorizuje oznaku Courier, ali odluka o imenu novog pikapa još nije definitvno doneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: