VW počeo prodaju svog najmanjeg SUV-a u Evropi

Volkswagen je otvorio knjigu narudžbina za model T-Cross koji u Nemačkoj košta od 17.975 evra.

Izvor: B92

Nedelja, 09.12.2018.

15:00

VW počeo prodaju svog najmanjeg SUV-a u Evropi

VW T-Cross je imao premijeru krajem oktobra, kao potkompaktni SUV dužine 4,11 m, namenjen mladim porodicama i generalno mlađoj populaciji.

Kapacitet prtljažnika ovog modela iznosi 385-455 litara.

Kupcima su u početku na raspolaganju dve verzije 1.0 TSI turbo benzinca sa 3 cilindra. Slabiji isporučuje 95 ks i uparen je sa 5-brzinskim manuelnim menjačem, dok je snažnija varijanta od 115 ks standardno povezana sa manuelnim menjačem sa 6 stepeni prenosa.

Ova verzija opciono se može naručiti i sa sedmobrzinskim automatizovanim menjačem sa dvostrukim kvačilom.
Obe opcije motora opremljene su filterom finih čestica a VW T-Cross neće biti dostupan u verziji sa pogonom na sva 4 točka.

VW je pripremio ograničenu seriju “1st Edition” za 200 srećnih kupaca čija će imena biti izvučena na mini-lutriji. Njima će automobili biti isporučeni na specijalnoj svečanosti koja će se 12. aprila održati u Volfsburgu.

Početna cena VolkswagenaT-Cross na domaćem, nemačkom tržištu startuje od 17.975 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: